Categories
Ljubimci

Zašto treba imati psa kao kućnog ljubimca?

Ne kažu tek onako da je pas čovekov najbolji prijatelj. Ona su jedna zaista inteligentna a privržena i lojalna stovrenja. Jedna od značajnijih prednosti posedovanja psa je i poboljšanje svog fizičkog ali i mentalnog zdravlja. Međutim kao i svaki kućni ljubimac tako i pas ima svoje prednosti i mane. Ako planirate da imate psa dobro je imati neke stvari u vidu kada je ovaj ljubimac u pitanju. Ostanite sa nama i saznajte par korisnih informacija o ovom četvoronožnom prijatelju.

Odmah da vam ukažemo na jednu bitnu stvar kod pasa. Naime psi zahtevaju dosta pažnje ali i vremena da im se posvetite, čak više od mnogih drugih ljubimaca. Redovne šetnje su obavezne kada su u pitanju psi i ne vezano za to da li živite u stanu ili kući. Ukoliko živite u stanu preporuka je da psa izvodite tri puta dnevno u šetnju. Vreme provedeno sa psom neka bude kvalitetno provedeno vreme jer oni sve osećaju. Psi svoje vlasnike gledaju kao sve na svetu i bez obzira koliko puta vi menjali lokaciju oni će vas pratiti i ostati vam verni do samog kraja. Jednom kada budete imali psa osetićete svu moguću ljubav koji su oni u stanju da nesebično pruže ali za uzvrat traže pažnju, igru, maženje. Ukoliko ste tip osobe koja dosta vremena provodi van kuće razmislite da li je pas za vas. Isto tako ako planirate nekom da pokonite psa razmislite da li bi ta osoba bila u mogućnosti da se posveti ovom ljubimci. Psi na poklon jesu divna stvar ali kako za koju osobu.

Kada jednom nabavite psa želećete samo najbolje za njega pa tako pored kvalitetne hrane koje ćete obezbediti sigurno ćete baciti oko i na sada dosta interesantnu opremu za pse. Danas na tržištu može se pronaći jako veliki izbor opreme za pse kao što su kreveti za pse, povodci, ogrlice i mnogo drugih stvari. Opremu tražite u skladu sa veličinom ili rasom svog psa.

Prednosti

Brojne su prednosti imati psa a jedna od njih je i to da oni koji pse poseduju imaju manje mogućnosti za zdravstevstvene probleme. Redovne šetnje sa psom jako su dobre jer održavate kondiciju i tima umanjuje mogućnosti za holesterolom i pritiskom. Imati psa dobro je i zbog dece i to su mnoga istraživanja pokazala. Deca mnogo manje odsustvuju iz škole ako je u njihovoj kući prisutan pas. Takođe ona deca sa hroničnim oboljenjima, koja za ljubimce imaju psa, lakše podnose lečenje. Redovnim šetnjama svog psa dolazite u kontakt sa drugim ljudima pa ste samim društvenija osoba jer na taj način stičete nova poznanstva i upoznajete nove ljude. Ljudi koji dožive veliku traumu pre će izaći iz nje ukoliko imaju psa uz sebe.

Ono što je bitno da napomenemo jeste da psa možete nabaviti i ako živite u stanu bez obzira na njegovu veličinu. Ono što je svakako najbitnije jeste sama briga o njemu i da ga dovoljan broj puta izvoditi u šetnju. Potrudite se takođe da im posude za hranu i vodu uvek budu čiste.