Categories
Ljubimci

Zbog čega je dobro imati kućnog ljubimca?

Ako već ne posedujete svog krznenog prijatelja definitivno je vreme za to. Svi oni koji ga nemaju sasvim sigurno propuštaju neverovatno uzbuđenje i najuzbudljivije dočeke koji su ljubimci u stanju da vam priušte po vašem dolasku u dom. Posedovati psa ili mačku zaista je nešto posebno pogotovo ako imate decu. Prednosti života sa kućnim ljubimcem su brojne. Ostanite sa nama i saznajte koje su to prednsoti.

Svima je poznato da su sport i redovan trening ključni za naše zdravlje. Redovne šetnje sa našim ljubmcem i svakodnevno trčanje za njim jedna je od najznačajnijih vidova vežbanja tela. Svakodnevne obaveze i nedostatak sna utiču na naše raspoloženje a to sve dovodi do nagomilanog stresa i generalno utiče na naš kvalitet života. Imati kućnog ljubimca je posebna vrsta radosti a da ne govotimo o tome koliko čine da se osećamo bolje. Oni nam pružaju nesebičnu ljubav, osećaju nas i čine život lepšim. U stanju su da nas nasmeju i u momentima najveće tuge ali isto tako i da nas nateraju na plač. Sveukupna osećanja koja su ljubimci u stanju da izvuku iz nas poput ljubavi, deljenja empatije i mnogo toga drugog podićiće vas psihički i generalno učiniti da se osećamo bolje ali i nosimo sa svakodnevnim obavezama i stresovima.

Kada su u pitanju ljubimci i deca oni dosta doprinose razvoju dece. Deca uz ljubimce razvijaju dobre navike od malih nogu. Ljubimci čine da se deca uz njih osećaju odgovornije i preuzimaju brigu o njima a ujedno rade na svom samopouzdanju. Deca će na taj način biti ponosnija na sebe i voleće taj osećaj da su ona nekom glavna. Jednom kada ljubimac uđe u vaš dom vi ćete upoznati njegovu prirodu i na taj način najbolje razmeti njegove potrebe jer samo tako mu možete priuštiti kvalitetan način života.

Dolazak ljubimca u dom

Ukoliko u vaš dom dolazi pas imajte na umu da on bilo da je veći pas ili manji u pitanju mora imati udobno mesto za spavanje i zato su kreveti za male pse najbolje rešenje. Psi kao i mačke pa i mi ljudi vole da budu fino ušuškani, da im bude mekano i na taj način da se osećaju bezbedno.

Sva oprema za pse uključujući i krevete za velike pse, ako u vaš dom stiže veći pas, možete nabaviti u nekoj od bolje opremljenoj radnji za kućne ljubimce. Tamo možete naći krevete različitih boja, dezena, veličina. Savet je da birate prirodnije materijale jer kod pasa je poznato da njihova mesta za ležanje se prljaju brže pa je pametnije birati krevete ili jastuke od prirordnijih materijala upravo zbog lakšeg održavanja. 

Posude za hranu i vodu najbolje je da uzmete od rosfaja zbog lakšeg održavanja sa sve gumom koja će biti na donjem rubu kako bi sprečili njihovo pomeranje i proklizavanje dok vaš ljubimac jede ili pije. Obavezno svom ljubimcu nabavite igračku. Kod pasa je ovo pogotovu bitno kako bi vežbali vilicu ali i razonodili se i ispoljili višak energije.