Categories
Uncategorized

Novosti i aktuelnosti iz teniskog sveta tokom jeseni za verne pratioce

Doba rane jeseni nije toliko karakteristično za teniski svet u pogledu igre i rezultata, s obzirom da se tada obično pravi predah od prethodno aktuelnih turnira. Ipak, u zavisnosti od kategorije, određeni turniri realizuju se i tokom septembra i oktobra meseca. 

Kako je sada u toku oktobarski jesenji period, trenutno su aktuelne tenis vesti u vezi sa turnirom koji se održava u Stokholmu, kao i pripreme Novaka Đokovića za masters u Parizu, kako javljaju Novosti. U svakom slučaju, vesti iz sveta tenisa i dalje se nižu neverovatnom brzinom, tako da obuhvataju igru tenisera, ali i njihovu svakodnevnicu, novosti u vezi sa trenerima i mnogo drugih informacija. 

Tenis je sport koji se prosto voli srcem i verno prati

Za razliku od velikog broja utakmica i takmičenja koji se prate radi uvida u rezultat, pobede ili izgubljene mečeve svog tima ili predstavnika, obožavaoci tenisa kažu da u ovom sportu prosto uživaju. Jednostavno, tenis se obožava iz mnogo razloga: obezbeđuje opuštanje i praćenje igre uz užitak, daje razonodu i otklanja misli sa poslovnih i drugih stresnih tema. 

Takođe, uspeh koji niže Novak Đoković svima stvara veliku radost, ponos i novu energiju, zbog čega se i lično doživljavaju svi teški mečevi. Uz tenis vesti se počinje jutro, pravi pauza na poslu, a često i ostaje bez spavanja do duboko u noć, kako bi se ispratila igra domaćih predstavnika.

Aktuelne oktobarske tenis vesti koje donose mediji

Medijski se prate mnoge tenis vesti u današnjem vremenu i prohladnim oktobarskim danima, a aktuelne se tiču pobede domaćeg tenisera Laslo Đerea u prvom kolu, savladavši Lea Borga iz Švedske. Pobedom 6:3 u prvom i identičnim rezultatom u drugom setu, Đere se plasirao u drugo kolo turnira ATP, što su bitne tenis vesti. 

Takođe, aktuelne tenis vesti su i poraz Dušana Lajovića na istom turniru od strane Italijana Lorenca Sonega, prenosi Sportal. Pohvale koje je Novak Đoković dobio kao „gosporad teniskog kalendara“ od strane stručnog konsultanta, Aleksa Koreča. Tenis vesti aktivno izveštavaju i o pripremama Novaka za masters u Parizu, s obzirom da nije igrao od 15. septembra, kada je pobedio na turniru u Sinsinatiju.

O čemu se još piše u svetu tenisa?

Medijski se prate životi i svakodnevnica tenisera, trenera i svih članova porodice i okruženja slavnih sportista. Tako, ovih dana se dosta izveštava u vezi sa sporom koji ima Novakov trener, teniser Goran Ivanišević sa bivšom suprugom oko novca na računu. 

Takođe, Novosti pišu i o tome da je amputirano levo stopalo Peteru Lundgrenu, bivšem treneru Rodžera Federera i reprezentativcu Švedske. Polovinom oktobra meseca objavljena je i nova ATP lista koja je izazvala dosta komentara javnosti. Pored toga, aktuelno se prati i život Borisa Bekera nakon izlaska iz zatvora, posebno jer se vratio u teniske vode i planira da obučava mlađeg tenisera, a nagađa se da to može biti Holger Rune.

Raznovrsne aktuelnosti u kategoriji tenisa privlače veliku pažnju javnosti, bilo da se radi o turnirima i igri tenisera, ili aktuelnostima iz svakodnevnog života. Popularnost koju ima ovaj sport vezuje se i za Novaka Đokovića, kao i mnoge uspehe koje ostvaruje kvalitetnom igrom, uz verne navijače i obožavaoce koji ne samo da prate mečeve, već i sve tenis vesti.