Categories
turizam

Letnje avanture u prestonici Srbije

Beograd, dinamičan grad na ušću Save i Dunava, nudi nezaboravno letnje iskustvo. Sa svojom bogatom istorijom, živopisnom kulturom i bezbrojnim atrakcijama, ova prestonica Balkana privlači posetioce iz celog sveta. Ako planirate posetiti Beograd tokom leta, evo nekoliko saveta o tome kako da maksimalno iskoristite svoje vreme i koje atrakcije ne smete propustiti.

Avanture na vodi

 Pored lepote u uživanju u šetnjama pored reka,  tu su i mnoge aktivnosti za one turiste koji vole adrenalin i aktivan odmor. Na raspolaganju su vam biciklističke staze, vožnje po rekama…Preporučujemo vožnju brodom po Dunavu, koja vam pruža neverovatan pogled na beogradske mostove i tvrđavu. Ada Ciganlija, poznata kao “Beogradsko more”, je jedno od omiljenih letnjih odredišta kako za Beograđane tako i za turiste. Ovo veštačko jezero nalazi se na reci Savi, udaljeno svega nekoliko kilometara od centra grada. Jezero Ada Ciganlija pruža predivne peščane plaže duž obale, gde posetioci mogu da se sunčaju, plivaju i rashlade tokom vrelih letnjih dana. Voda je čista i bezbedna za kupanje, a prisustvo spasilaca dodatno obezbeđuje sigurnost posetilaca.

 Međutim, Ada Ciganlija nudi mnogo više od obične plaže. Ovaj rekreacioni centar ima veliki broj sportskih terena, biciklističkih staza, trim staza i teretana na otvorenom. Možete iznajmiti bicikl, rolerima ili skejtbordom istraživati široke staze, ili se oprobati u sportovima kao što su odbojka na pesku, košarka, tenis, fudbal i golf. Bez obzira na vaš nivo veštine ili interesovanje, na Adi Ciganliji sigurno ćete pronaći nešto što vam odgovara. Na samim rekama možete pronaći i vaš smeštaj ili u njihovoj neposrednoj blizini i tako uživati u svim dostupnim sadržajima. Stan na dan vam može biti i splav za iznajmljivanje  koji je sadrzajima pottuno opremljen kao i ostali smeštaji.

Istorijske znamenitosti

 Posetite Kalemegdan, impozantnu tvrđavu smeštenu na vrhu brda, koja nudi panoramski pogled na grad i reke. Prošetajte Knez Mihailovom ulicom, glavnom pešačkom zonom, gde možete istražiti bogatu istoriju i posetiti brojne prodavnice, restorane i kafiće. Ne zaboravite da se popnete na vrh Terazijske česme i uživate u fantastičnom pogledu na grad. Na raspolaganju su vam i mnogobrojni muzeji, likovni ateljei, izložbe, kako stalne, tako i privremene i još mnogo toga. 

Otkrijte dušu Beograda

 Skrenite sa uobičajenih turističkih staza i posetite četvrti poput Savamale i Skadarlije. Savamala je poznata po svojoj kreativnoj atmosferi, industrijskom šarmu i umetničkim galerijama. Ovo je novi deo grada koji je prepun različitih parkića za decu koji se nalaze na otvorenom, nadomak same pešačke staze. U toku šetnje bićete okruženi novim i modernimm zgradama i oblakoderima koji simbolizuju neku  novu eru u glavnom gradu. Samim tim što je ovo novi deo grada u njemu možete pronaći najmodernije opremljene pa samim tim i najskuplje stanove i apartmane. Apartmani u Beogradu svakako nude veliki izbor i na vama je da se odlučite i izaberete ono što želite. Skadarlija je boemska četvrt sa kaldrmisanim ulicama, tradicionalnim restoranima i živom muzikom. Tu možete doživeti duh beogradskog noćnog života i lokalne kulture. 

Beograd je grad koji nikada ne spava, iskoristite svoje vreme, istražite i uživajte u svakom trenutku koji provedete u Beogradu!