Categories
Ljubimci

Za ugodan život vašeg ljubimca

Svi koji imaju kućnog lubimca žele samo najbolje za njega. Tada se trudimo da im ugodimo da im bude lepo da nikad ne budu gladni i da imaju sve ono što je potrebno. Mnogi ljubici su vezani za svoje vlasnike neki manje neki više. Tako su psi dosta više vezani za svoje vlasnike od mačaka koje su dosta smostalnije. Psi traže više pažnje i nisu u stanju da dugo ostanu u stanu sami za razliku od mačaka. Ako se predomišljate koji bi vam ljubimac najviše odgovarao onda ostanite sa nama i saznajte informacije koje će vam bar malo pomoći u izboru. 

Prvo i osnovno krenite od toga koliko imate vremena za svog ljubimca. Ako ste tip osobe koji dosta vremena provodi van kuće onda vam je jasno da pas nije za vas. Psi ne smeju da budu dugo sami i generalno traže više pažnje koju vi nećete biti u stanju da pružite jer dugo vremena boravite van kuće. Ako imate ljubimca jako je bitno raspitati se što više i saznati sve stvari koje se tiču vašeg kućnog ljubiimca. Jako je bitno davati određenu količinu hrane svom ljubimcu i na taj način izbeći sve poteškoće koje bi vaš ljubimac eventualno imao a koje su povezane sa gojaznošću. Potrudite se da vašem ljubimcu uvek nudite svežu vodu odnosno da on ima uvek svežu vodu  i ukoliko mu dajete poslastiće onda neka to bude umereno. Odmah da vam napomenemo da svi oni ljubimci koji se hrane kvalitetnom hranom i pre svega doziranom jesu oni ljubimci koji su zdravi, imaju više energije i lepše krzno. Hrana za mačke mora da ima visok procenat mesa bez previše masti sa malo vlakana i minimum  karbohidrata. Šetnje su obavezne jer održavaju vaše ljubimce aktivnima. Svog ljubimca možete držati aktivnim i ukoliko mu kupite igračku koja će ga zainteresovati, možete praviti recimo razne staze sa preprekama a možete zajedno vežbati i neke trikove. Ovo će ih držati aktivnim. Za mačke obavezno nabaviti penjalicu i grebalicu i njima je potrebno podsticati lovački instikt jer one ga i te kako imaju. 

Imajte na umu da je svakom psu jako bitno da ima gde da se vrati i neko mesto gde će moći da se ušuška. Jastuci za pse su idealna stvar za ovakve situacije. Ovi jastuci su inače namenski pravljeni za pse i danas je moguće pronaći jako veliki izbor istih. Sav nameštaj za pse pravi se sa odgovarajućim punjnjenjem koji su za njhovo krzno i kožu jako dobri.

Danas je ovako nešto moguće pronaći u svakoj bolje opremljenoj pet radnji. Možete pronaći razne vrste jastuka kreveta za pse od onog velikog jastuka za pse do manjeg. Obratite pažnju na higijenu vašeg ljubimca, obavezno ih redovno četkajte pogotovo ako imate one sa dugom dlakom. Jer tako vodite računa i o samom krznu i koži svog ljubimca. Za sve za šta niste sigurni možete slobodno pitati svog veterinara.