Categories
Uncategorized

Zašto je dobro imati kućnog ljubimca

Da li imate već svog krznenog drugara u kući? Ako nemate definitivno propuštate neverovatno uzbuđenje i najuzbudljiviji doček koji vlasnici kućnih ljubimaca dobijaju pri svakom dolasku kući. Imati svog krznenog prijatelja psa ili mačku predstavlja nešto posebno, pogotovu kod dece. Prednosti življenja sa kućnim ljubimcima su višestruke. 

Sport i redovno vežbanje je od ključne važnosti za naše zdravlje ali isto tako i smanjivanje raznih bolesti povezanih sa srcem. Trčanje za našim ljubimcem, redovnim  izvođenjem u šetnju jedan je od najznačajnijih načina vežbanja tela.

Previše svakodnevnih obaveza kao i manjak sna utiče na naše raspoloženje. To sve dovodi do nagomilanog stresa i utiče na naš kvalitet života. Poznato je da kućni ljubimci čine da se osećamo bolje. Oni nam daju bezuslovnu ljubav, znaju šta osećate, odražavaju ta osećanja. Umeju da nasmeju ali i da vas nateraju na plač. Sva ta raznolika osećanja poput ljubavi, deljenja, empatije i mnogo toga podići će vas psihički i učiniće da se bolje osećate ali i nosite sa stresom. 

Ljubimci dosta doprinose i razvoju dece. Deca koja rastu uz ljubimce razvijaju dobre navike i osobine od malih nogu. Osim toga ljubimci čine da se deca osećaju odgovorno, preuzimaju brigu o svojim krznenim drugarima i time jačaju svoje samopouzdanje. Tada bivaju ponosni na sebe, naročito što osećaju da nisu potpuno zavisni od nekog, već da su i oni ti koji su glavni nekome. 

Dolaskom vašeg ljubimca prvi put u kuću vi upoznajete njegovu prirodu kako bi najbolje razumeli sve njegove potrebe. Samo na taj način možete pružiti vašem ljubimcu kvalitetan način života. 

Pripremite sve za dolazak vašeg ljubimca

Ukoliko želite da za vašeg ljubimca obezbedite udobno mesto za spavanje onda su jastuci za pse odlično rešenje. Naši krzneni drugari baš kao i mi vole da se fino ušuškaju i osećaju sigurno.  

Jastuci za pse mogu se naći u različitim bojama i veličinama. Prave se od različitih materijala. Ono na šta treba skrenuti pažnju jeste da se zbog prirode naših ljubimaca njihova mesta za ležanje prljaju brže. Radi lakšeg održavanja poželjno je birati što prirodnije materijale. Ono na šta treba takođe obratiti pažnju jeste sama veličina jastuka za pse. Bitno je prilagoditi dimenzije kreveta veličini vašeg psa. Takođe ukoliko vam je to bitno stil, dezen ,boju jastuka birajte tako da bude u skladu sa vašim enterijerom.

Posude za hranu i vodu su isto tako bitna stvar koju bi trebali imati ukoliko imate kućnog ljubimca. Najbolje bi bilo da budu od rosfaja zbog lakšeg održavanja sa gumom na donjem rubu kako se ne bi pomerali dok vaš ljubimac jede. 

Još jedna jako bitna stvar bez koje naše ljubimce ne bi mogli da zamislimo jesu igračke. One su neophodne psima kako bi  vežbali vilicu, ispoljili višak energije i razonodili se. Različitih su dimenzija, izgleda, materijala, a vi pronađite baš onu koja će najviše odgovarati vašem ljubimcu. Što više različitih igračaka imate manje će se vaš pas dosađivati, trošiće više energije, a svakako se možete i igrati zajedno.